With the expiration of the 2020-2024 UNL-NFU-UKB-NWO-Elsevier agreement, also the Open Science pilot program will end. 

We thank all the participating institutions, the members of the steering group and executive board, and the pilot participants for their ongoing commitment that made this unique collaboration a success. In total 8 pilots ran with nearly 60 participating institutions. For an evaluation of the pilots please see: hier

Please be advised that the pilots will be discontinued by end of December 2024 unless otherwise communicated with the participating institutions

If you would like to discuss the continuation of EquipmentMonitor, Author Disambiguation Service, and/or the (successor of) DataMonitor, please contact: Dino Venturino at d.venturino@elsevier.com.  

Discussions about the continuation of RareDiseaseMonitor (for the NFU members) are ongoing.   

More information about the new 2025-2027 Agreement will be added to the Elsevier  Open Access agreements page in due course.  

The epdos.nl website will continue to be accessible through the first half of 2025.


PILOT

Website Support

Status: Pilot voltooid, Dienst beschikbaar

 

Deelnemende Instellingen

Amsterdam UMC (VUmc, AMC) Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en Universiteit van Amsterdam (UvA)

Deze dienst stelt de deelnemende instellingen en de daaraan verbonden onderzoekscentra in staat hun onderzoekers en de onderzoeksresultaten te presenteren op een nieuw ontwikkelde openbare website (Amsterdam UMC). Dit speciale, open onderzoeksportaal bevat gedetailleerde informatie over onderzoekers, hun onderzoeksresultaten en hun samenwerkingsverbanden.

 

Hoe werkt deze dienst?

De nieuwe website haalt samengevoegde en ontdubbelde data met behulp van een standaard API op uit de Amsterdamse Pure portal. De nieuwe website linkt vervolgens naar een open onderzoeksportaal met meer gedetailleerde informatie. Raadpleeg de SoW voor meer informatie over deze nieuwe dienst.

 

Ondersteuning van open science en voordelen voor onderzoekers en instellingen

Deze dienst ondersteunt de doelstellingen van instellingen op het gebied van transparantie en toegankelijkheid van informatie. Ook bevordert deze dienst de samenwerking binnen instellingen en daarbuiten, door expertises zichtbaar te maken via de website en het onderzoeksportaal. De dienst vergroot de zichtbaarheid van deskundigheid, de impact van onderzoek, het bereik van stakeholders en stimuleert nationale en internationale samenwerking. In de pilotfase hebben de partners belangrijke inzichten verworven over het samenvoegen en filteren van data. Deze inzichten zijn relevant voor de toekomstige ontwikkeling van een Open Kennisbank.

 

Doelstellingen Website Support

Om het succes van de pilot te evalueren, werden de volgende doelstellingen gedefinieerd:

  • De pilot moet instellingen in staat stellen om de onderzoeksresultaten van onderzoekers inzichtelijk te maken op een nieuwe website (Amsterdam UMC) en vanaf die website te linken naar een speciale portal voor gedetailleerde informatie over onderzoekers, onderzoeksresultaten en organisaties en hun samenwerkingsverbanden.
  • De pilot moet de doelstellingen van instellingen op het gebied van transparantie en bereik (de openbare website van het AUMC) ondersteunen en de samenwerking binnen instellingen en daarbuiten bevorderen (zichtbaarheid van expertise op website en ondersteunend portaal).

Beide doelstellingen zijn behaald. Een toelichting hierop staat beschreven in het evaluatiedocument van deze pilot. Deze is afgetekend door de stuurgroep op 13 december 2021.

De pilotfase is afgerond en wordt voortgezet als een standaard dienst, gedurende de gehele looptijd van de overeenkomst.

 

Relevante Links

 

Voor meer informatie over deelname aan deze pilot, neem contact op met Guillaume Warnan of neem contact met ons op.

Copyright © The Partners 2022, under a creative commons license

nl_NLDutch